METODOLOGIE

România cu un singur chip își propune măsurarea și evidențierea decalajelor existente între mediul rural și mediul urban din România. Inițiativa vine în continuarea proiectului 100 DE ROMÂNI, o radiografie făcută societății românești la 100 de ani de la Marea Unire, pentru a scoate în evidență progresele, problemele și temele de interes pentru țara noastră.

Informațiile prezentate sunt corelate cu Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU). Proiectul a fost inițiat de Ambasada Sustenabilității în România și este susținut de Lidl România.

Datele au fost culese în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020 și provin din surse oficiale: Institutul Național de Statistică, Biroul Electoral Central, Eurostat, Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională de Plăți și Inspecție Socială, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Mediului, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. La realizarea analizei au fost utilizate cele mai recente informații disponibile, cifrele raportându-se la populația României din mediul urban și din cel rural.


Bibliografie

Cele mai vizualizate